SEO

Arama motorlarında daha görünür olmanız için özgün ve etkili SEO stratejileri geliştiriyor, sitenizin performansını yükselterek, sektörünüzde öncü bir konuma ulaşmanızı sağlıyoruz.

SEO Çalışmasının Önemi

SEO çalışmaları, Google’da hedef kitlenize ulaşmanın anahtarını sunar ve organik trafik akışınızı önemli ölçüde artırabilir. Bu strateji, yeni müşteri kazanımına kapı açarak işletmenizin büyümesine ivme kazandırır. SEO’nun sunduğu kritik avantajlar arasında:

Yoo

Organik Trafiğin Artışı ile Gelirlerinizi Arttırın

SEO Nedir?

Dijital kavramının hayatımızdaki ağırlığının her geçen gün artması ile birlikte tüketici alışkanlıklarının değişmesi sonucunda markaların pazarlama stratejileri içerisinde çok daha belirgin yer tutmaya başlayan SEO; web sayfalarının Google başta olmak üzere arama motorlarında hedeflediği kelime gruplarında görünür sıralamalar elde edebilmesi adına arama motoru botları ve kullanıcı deneyimini geliştirme bakış açısıyla optimize edilmesidir.

Bu detaylı tanıma baktığımızda SEO’nun organik görünürlük, sıralamalarda iyileşme, kullanıcı deneyimini ve arama motoru botlarının crawl (tarama) performansını geliştirmek etrafında şekillendiğini söyleyebiliriz.

Arama motoru optimizasyonunun amacı yalnızca bir web sitesinin organik görünürlüğünü ve trafiğini artırmak değil, bu trafiğin niceliğinin yanında niteliğinin de hedeflenen çizgide kalmasını sağlamaktır.

Örneğin; birçok farklı kategoride yüzlerce ürün satan bir e-ticaret sitesini düşünelim. Bu e-ticaret sitesi için oluşturulacak SEO stratejisinde temel hedef ürün ve kategori sayfalarının organik görünürlüğünü geliştirmek olacaktır. Bu performansı sağlayabilmek adına bir blog inşa inşa edilmesi ve kategori ya da ürün sayfalarına kıyasla nispeten daha düşük rekabete sahip olan blog odaklı sorgulardan erken dönemde performans alınması bakıldığında web sitesinin organik trafiğini artıran bir hamle olacaktır fakat asıl amacı ürün satışı yapmak olan bir web sitesi için SEO ile artan bu trafiğin bir değeri olmayacaktır. Dolayısıyla SEO’da stratejiyi kurgulama aşamasından çıktıları değerlendirme ve strateji revize etme adımlarına kadar sürecin tüm aşamalarında web sitesinin amaç ve kapsamı dikkate alınmalıdır.

SEO Nasıl Yapılır?

SEO birçok teknik kavramın bir araya gelmesi ile oluşan bir süreç olsa da felsefesi itibariyle temas ettiği nokta; kullanıcı ve belirli noktalarda arama motoru botları için optimum sayfa yapıları oluşturulmasıdır.

Önceki satırlarımızda da değindiğimiz üzere SEO’da çoğu zaman standardize edilmiş bir süreçten bahsedemeyiz çünkü web sitelerinin ihtiyaçları, kapsamları ve beklentileri değişkendir. Yoo Digital’de arama motoru optimizasyonu sürecini marka bazında özelleştirerek en doğru strateji ve uygulama ile maksimum verim hedefliyor, bu verimi sağlayabilmek adına yalnızca makro değil mikro stratejilerle de fark yaratıyoruz.

Yoo

SEO Proje Süreci

Yoo Digital’de, sizin markanızın özünü doğru bir şekilde anlamak ve hedeflerinizi kesinlikle belirlemek bizim için en önemli adımdır. Arama Motoru Pazarlaması’nda size daha hızlı ve güvenilir hizmetler sunmak adına tecrübemizi ön plana çıkarıyoruz.

Yoo

SEO Çalışmaları

Sektöre Göre SEO Çalışması

Siz de markanıza, hedef kitlenize ve yer aldığınız sektöre tümüyle uygun bir SEO stratejisi arıyorsanız tek yapmanız gereken Yoo Digital’in uzmanları ile hemen iletişime geçmek!

Lokasyona Göre SEO Çalışması

Spesifik bir lokasyona özel SEO çalışması yaptırmak ve o lokasyondaki görünürlüğünüzü, bilinirliğinizi ve kitlenizi arttırmak istediğinizde uzman ekibimizle iletişime geçebilir ve çalışmalara başlayabilirsiniz.

DiğerSEO
Çalışmaları

Çok dilli SEO, mobil SEO ve local SEO için iyileştirme gibi özel hizmetlerimizle, işletmenizin arama motorlarında üst sıralarda yer almasını sağlayarak görünürlüğünüzü ve ulaştığınız kitleyi genişletin.

“Numerique PPC service is light years ahead of the competition because of their intelligent, specialized and courteous account managers.”

Director of Marketing
Zarra Home

5000+ Client reviews

Gelirinizi artırmaya hazır mısınız?

Yoo Digital ile iş birliği kurduğunuzda, işin ağır yükünü biz üstleniriz, böylece daha fazla web sitesi trafiğinin, olası satışların ve gelirin keyfini çıkarabilirsiniz.

Pazarlama hedeflerinizi gözden geçirin: Pazarlama amaçlarınızı ve hedeflerinizi gözden geçirerek başlayın.
Hedef kitlenizi, değişip değişmediklerini veya onlara daha iyi ulaşmak için değerlendirin
Web sitenizin kullanıcı dostu, mobil uyumlu ve arama motorları için optimize edilmiş olduğundan emin olmak için analiz isteyin
Blog gönderileriniz içerikleriniz de dahil olmak üzere içerik pazarlama adımlarını gözden geçirin.

Web Sitemi Ücretsiz İncele



Yoo

Bazı Başarılarımız

38%

İnşaat sektörü odaklı müşterimizin web platformundaki organik trafikte önemli bir büyüme kaydedildi.

120%

E-ticaret operasyonlarımızda, işlem hacminde gözle görülür bir artış sağlandı.

82%

Dijital pazarlama stratejilerimiz sayesinde, Google arama sonuçlarındaki varlığımızı ve erişilebilirliğimizi artırdık.

YOO

Sıkça Sorulan Sorular

SEO stratejimiz ve danışmanlık sürecine ilişkin yanıtını merak edeceğini düşündüğümü soruları sizin için derledik.

SEO, oldukça geniş ve içerisinde farklı disiplinleri barındıran dijital pazarlamadaki değerli ve özellikle belirli sektörler için en önemli çalışma kanalı olmasına karşın tek başına çoğu zaman yeterli değildir. Günümüzde kullanıcıların birçok farklı dijital kanalı aktif bir şekilde kullandığını düşünürsek dijital dünyadaki görünürlüğümüzün tümünü SEO odağında kurgulamak hayli eksik ve uzun vadede rekabet edebilme yeteneğimizi düşürecek stratejilerden biri olacaktır.

Dijital pazarlamada bütüncül bir bakış açısına sahip olarak tüm kanalların birbirini besleyeceği gerçeğini mutlaka görmeli ve yine buna bağlı olarak hedef kitlemizin kümelendiği kanalların tümünde markamıza performans katacak stratejilere sahip olmalıyız.

Arama motoru optimizasyonu sürecinde etki sahibi birçok metrik vardır ve bu metrikler fiyatlandırmada da belirleyici olur. Örneğin; büyük markaların ve pazar yerlerinin yer aldığı bir sektörde e-ticaret yapmak amacıyla oluşturulan bir web sitesinin SEO için ayırması gereken bütçe ile niş sayılabilecek bir sektörde kullanıcıların bilgi odaklı arama eğilimlerini karşılamak amacıyla oluşturulan içerik sitesinin SEO’da ihtiyaç duyacağı bütçe farklı olacaktır.

Yoo Digital’de SEO danışmanlığı için fiyatlandırma yaparken öncelikle web sitesinin amaç, kapsam ve mevcut durum performansını detayları ile inceliyor, daha sonrasında ise web sitesinin yer aldığı pazarı, pazardaki rekabeti ve potansiyel rakiplerimizin mevcut durumunu detaylandırıyor ve son adımda ise SEO ile performans hedeflenen detay noktaları ve olası KPI’ları dikkate alarak fiyatlandırma çalışmamızı finalize ediliyoruz.

Garantili SEO, optimizasyon çalışmaları sonucunda hedef kelime gruplarında mutlaka gelişim gösterileceğinin ifade edilmesi olarak tanımlanır. Özellikle son yıllarda SEO’ya artan talebe de bağlı olarak ortaya çıkan yetkinlik düzeyi belirli seviyenin altında olan ve Google algoritmalarına ilişkin net bir fikri olmayan SEO danışmanları ya da ajanslarının gündeme getirdiği bu kavram, optimizasyon çalışmalarında nihai değerlendiricinin Google olduğundan uzak bir değerlendirmedir.

SEO’da mevcut duruma, pazardaki rekabete, potansiyel rakiplere, bütçeye ve çalışmanın hedefine bağlı kalınarak oluşturulan detaycı bir SEO stratejisi yine belirlenen zaman periyodu içerisinde eksiksiz uygulandığı takdirde web sayfalarının organik görünürlüğünün ve dolayısıyla trafiğinin artmaya başladığını görüyoruz. Elbette burada altını çizmemiz gereken nokta; tüm bu optimizasyon çalışmalarında gün sonunda değerlendirmeyi arama motoru algoritmalarının yaptığıdır. Yine web sitelerinin optimizasyon çalışmalarına verdiği tepki de birçok faktöre bağlı olarak değişir. Dolayısıyla burada net bir süre vermek mümkün olmamakla birlikte, çoğu zaman 4-6 aylık periyotta SEO’da başarı sağlandığını da ifade etmemiz gerekir.

SEO stratejimizi inşa ederken, uygularken ve uygulama sonuçlarını takip ederken Screaming Frog, Ahrefs, Semrush, SimilarWeb, SEOmonitor ve Deepcrawl analiz araçlarını kullanıyoruz. Elbette hangi aracı kullanacağımızı ihtiyaçlarımız şekillendiriyor. Örneğin; SEO stratejimizi pazar ve rakip analizi ile genişleteceğimiz durumlarda SimilarWeb, Semrush ve Ahrefs’den yararlanırken web sitesinin teknik SEO kırılımdaki olası problemlerini tespit etmek adına Screaming Frog ya da Deepcrawl kullanıyoruz.

Arama motoru optimizasyonu dinamik bir süreçtir ve her ne kadar ilk adımda müthiş detaylı bir SEO stratejisi oluşturularak aksiyonlar bu strateji kapsamında uygulanmaya başlasa da, zaman periyodu içerisinde değişen dinamikler SEO stratejisinde çeşitli boşluklar yaratabilir. Bu tip durumlarda SEO stratejisindeki boşlukları doldurmanın en iyi yolu düzenli raporlamadır.

Aylık periyotta hangi aksiyonların alındığı, önümüzdeki süreçte hangi aksiyonların planlandığı ve en önemlisi alınan ya da alınması planlanan aksiyonların hangi noktalara temas etmesinin hedeflendiği ve organik performans, hedef kelime grupları ya da sıralama alınan sorgu sayısındaki değişimin yönü ve ivmesini ve pazardaki rakiplerin performanslarındaki değişimi ve iyi ya da kötü giden noktaları kapsayan düzenli raporlar şeffaf bir yönetim adına da değerlidir.

Yoo Digital’de istisnasız tüm projelerimiz için aylık periyotlarda düzenli raporlar oluşturuyor ve bu raporlarımızı çözüm ortaklarımız ile paylaşarak SEO stratejimizi geliştirmemize yardımcı olacak ipuçlarını doğrudan sektörden alarak fark yaratıyoruz.

SEO’da üzerine en çok konuşulan ve tartışılan kavramlardan biri olan backlink (geri bağlantı), bir web sitesinin çeşitli yollarla (kelime, görsel ya da video bağlantılar) başka bir web sitesini referans etmesini ifade eder.

Yoo Digital’in backlink kavramına yaklaşımı; en iyi geri bağlantı, doğal yollarla kazanılır fakat süreç içerisinde ihtiyaçlara bağlı olarak ücretli geri bağlantı seçenekleri de dikkate alınmalı noktasındadır. Örneğin; kullanıcıların search trendlerini yakalayan ve kapsamı itibariyle rehber niteliği taşıyan bir blog içeriği hazırladığınızı ve sosyal medya kanallarında paylaştığınız bu içeriğin farklı web sitelerinde paylaşıldığını ya da kaynak niteliği taşıdığını düşünelim. Örneğimizdeki durumda web sitesi ürettiği değerli içerik ile doğal yollardan birçok backlink kazanacak ve bu geri bağlantılar yalnızca teknik anlamda değil marka bilinirliği noktasında da değer yaratacaktır.

Yine uzmanlığınız olan alanda çeşitli web sitelerine röportaj vermek ya da misafir yazar olarak uzmanlığınıza ilişkin içerikler yayınlarak kişisel ya da kurumsal web sitenizin linkini kullanarak bu içerikten geri bağlantı kazanmak seçenekleri de değerli alternatiflerdir.

Elbette realite her zaman örnek verdiğimiz durumlardaki gibi gelişmez. Özellikle kullanıcılar ve arama motoru ile yeni tanışan web sitelerinde marka bilinirliği ve crawl budget (tarama bütçesi) gelişimi adına geri bağlantılara ihtiyaç duyulur. Bu tip durumlarda da backlink çalışmalarının ilişkisellik ve otorite kavramlarından ödün vermeden inşa edilmesi gerekir. Örneğin; kamp ve outdoor spor malzemeleri satan bir e-ticaret sitesi için performanslı ve otoriter bir gezi blogunda backlink çalışması yapmak mantıklı ve değerlidir. Toparlamak gerekirse; hedef kitlemizin kümelendiği alanlarda görünür olmamızı sağlayacak backlink kavramına mesafeli yaklaşılmaması ve doğru noktalarda SEO stratejisi içerisine dahil edilmesi gerektiği düşüncesindeyiz.

SEO’nun temelinde yatan nokta; kullanıcı ve arama motoru botlarının crawl deneyimini aynı anda geliştirmektir. Nitekim Google’ın son güncellemelerine ve Search Console ve diğer tool’lar aracılığıyla paylaşmaya başladığı datalar baktığımızda, kullanıcı deneyimini çok daha net ölçümlemeye çalıştığını ve bu noktadaki eforunu önümüzdeki süreçte de devam ettireceğini görebiliriz. Kullanıcılara aradığı bilgiyi, ürünü ya da hizmeti mümkün olan en doğru ve hızlı şekilde ulaştırmayı hedeflediğimiz arama motoru optimizasyonu çalışmalarında dönüşüm odaklı bir yaklaşım benimseyebilmek ve kullanıcıların web sayfalarımız içerisindeki etkileşim oranını artırabilmek adına kullanıcı deneyimi kavramı üzerinde mutlaka durmamız gerekir.

 

Arama motoru optimizasyonu süreklilik ve disiplin kavramları etrafında şekillenmesi gereken bir süreçtir. Yine dijital dönüşümün artan hızı günümüzde yüzlerce farklı pazarda yer alan binlerce firmanın SEO’ya önemli bütçeler ayırmasına ve rekabet düzeyini yükseltmesine zemin hazırlamıştır. Tüm bunlara ek olarak; web sitesinin dinamik bir yapı olduğunu ve bu yapının sürekli genişleyerek hedef kitlesinin kümelendiği alanlara ulaşabilmesi gerektiğini dikkate aldığımızda, SEO’yu belirli bir periyotla sınırlandırmanın doğru bir bakış açısı olmadığını söyleyebiliriz. SEO’nun organik görünürlükte sürekli bir gelişime zemin hazırlayabilmesi adına kesintisiz devam etmesi gereken bir çalışma sistematiği olduğunun altını çizmemiz gerekir.

 

On Page (Site İçi), Off Page (Site Dışı) ve Teknik olarak üç bölüme ayırabileceğimiz SEO’da bütüncül bir iyileştirme ve sürecin eksiksiz ilerleyebilmesi adına içerik, yazılım ve pazarlama ekipleri ile entegre çalışılması gerekir. Örneğin; kaynak kodlara dahil edilmesi planlanan canonical tag için yazılım ekibi ile çalışılması gerekirken kullanıcıların arama eğilimi gösterdiği sorguları hedefleyebilmek adına ihtiyaç duyulan blog içeriklerinin hazırlanması adına içerik ekibinin desteğini gereklidir. Dijital pazarlamanın diğer kanallarındaki çıktıların SEO’yu beslemesi ya da organik sonuçların diğer dijital pazarlama kanalları için anlamlı çıktılar sağlaması, SEO ajansının pazarlama ekipleri ile de temasta olması gerekliliğini ortaya koyan örneklerden biridir.

 

Arama motoru optimizasyonu, bir web sitesinin hedef kelime gruplarındaki görünürlüğünün artması amacını taşır ve bu görünürlük artışının raporlanmasında ve takibinde SEOmonitor, Google Search Console ve Google Analytics başta olmak üzere birçok farklı tool kullanılabilir. Sonuçların takip metodu temelde web sitesinin mevcuttaki durumuna bağlı olarak da değişebilir.

Örneğin; henüz yeni yayına girmiş bir web sitesinde henüz 2-3 aylık periyotta efektif organik trafik beklemek realiteden uzak bir yaklaşım olacaktır. Bu durumda SEO çalışmalarının yaratacağı sonuçları; web sayfalarını sıralama almaya başladığı sorgular, bu sorguların arama motorunda hangi pozisyonlarda yer aldığı ve zaman periyodu içerisinde sorgu sayısındaki değişim olarak takip etmek daha doğru olacaktır. Fakat halihazırda belirli bir performansa sahip olan ve kritik noktalarda dokunuşlara ihtiyaç duyan web sitesindeki optimizasyon çalışmalarının sonuçlarını hedef kelime gruplarındaki pozisyon değişimleri ve bu değişimleri organik trafik üzerindeki etkisi ile takip edebiliriz. Dolayısıyla SEO’nun birçok alanında olduğu gibi sonuçların takibinde de duruma bağlı bir karar vermek ve çalışmaların hedefi ile örtüşen anlamlı bir metod ortaya koymak gerekir.

Kişisel ya da kurumsal markanız için SEO hizmeti almayı planladığınız bir ajansın;

  • dijital dünyadaki gelişmeleri ve özellikle algoritma güncellemeleri yakından takip edebilecek kapasitede olması,
  • henüz ilk adımda birçok detayı dikkate alarak kapsamlı ve realite ile bağdaşan bir SEO stratejisi oluşturması,
  • web sitesinin dinamik yapısına uyum sağlayabilmek adına süreklilik ve disiplin kavramlarından ödün vermemesi,
  • SEO stratejisi kapsamında planlanan aksiyonları hedeflenen zaman periyotlarında eksiksiz bir şekilde uygulaması ya da uygulanması adına doğru ekipleri koordine etmesi,
  • farklı ekiplerle entegre çalışabilecek iletişim kanalları ile süreci sorunsuz bir şekilde idare edebilmesi
  • ve son olarak tüm süreci şeffaf bir şekilde idare ederek gün sonunda alınan aksiyonları ve bu aksiyonların organik görünürlük üzerindeki etkilerini raporlaması

beklenir. Bu yetkinlik düzeyine sahip SEO ajansı ile verdiğiniz eforun karşılığını almanız ve hedef kitlenize ulaşmanızı sağlayacak sorgularda görünür pozisyonlar elde etmeniz mümkündür.

SEO hizmeti, arama motorlarında sektörünüzle ilgili aramalarda üst sıralarda yer alarak ziyaretçi ve müşterileri sitenize gelmesini sağlayan dijital pazarlama hizmetidir. Bu tabiri basit şekilde açıklamak gerekirse SEO bir nevi mağazanıza gelen müşteriyleen iyi şekilde ilgilenmek, web sitesinde vakit geçirmesini sağlamak, elinizde olan ürün veya hizmetinizi bir nevi internet ortamında satışa dönüştürebilmesini sağlayarak, markanızı duyurabilme stratejisi diyebiliriz. Bu sebeple SEO için yapılan tüm çalışmaların tamamı aynı zamanda bir marka bilinirlikliği çalışması niteliğindedir.

  • Marka prestijini ve bilinirliliğini artırır.
  • Geri dönüşü yüksek karlı dijital yatırımdır.
  • Doğrudan ilgili hedef kitleye ulaşılmayı sağlar.
  • Diğer reklam ve mağaza giderlerinden tasarruf sağlar.
  • Günlük aylık bir sınırlaması yoktur rakiplerinize göre daha optimum bir sayfa sağlıyorsanız sonsuz marka görünürlüğü.

Google’da arama yapan kullanıcılar, yaptıkları aramalarda karşılaştıkları ilk satırdaki arama sonucuna ortalama tıklama oranı %43.32’dir. İkinci satır %37.36, üçüncü satır %29.90, dördüncü satır %19.38, beşinci satır %10.95’dir. Aramalarda Google sonuçlarında ilk sırada bulunmanız diğer pozisyonlara göre daha fazla tıklama ve görüntülenme almanızı kullanıcılarda oluşan algı ile sektörünüzdeki en iyi marka imajı vermeniz için yeterli olacaktır.

Yılların tecrübesi ile kişi ve kurumlara arama motoru optimizasyonu (search engine optimization) ve dijital pazarlama hizmeti vererek müşterilerinin hedeflerini en kısa ve en iyi şekilde yerine getirerek onların gelişmesini ve büyümesini sağlamaktadır.

Google arama motorunda optimizasyon hizmeti veren firmamız, ziyaretçi sayınızı en iyi şekilde ve kalıcı yolla organik ziyatçi sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Küçük büyük her firma için SEO ile çok düşük maliyetlerle arama motorlarında doğru kitleye doğru kelimelerde ilk sayfada yer alarak ziyaretçi alabilirsiniz.

  • Teknik Analiz
  • Site Hızı Optimizasyonu
  • Backlink Çalışması
  • On-Page Optimizasyonlar
  • Kullanıcı Deneyimi Optimizasyonu
  • Dönüşüm Oranı Optimizasyonu
  • Tarama Bütçesi Optimizasyonu

Şirketiniz için daha fazla gelir elde edin